Case Study

Platform voor Klantgericht Ondernemen viert jubileum met online magazine

Met een Winterfestival en de uitgave van een online magazine vierde het Platform voor Klantgericht Ondernemen (PvKO) haar 20-jarig jubileum. In plaats van terug te blikken keek PvKO vooruit: hoe ziet klantgerichtheid er in de toekomst uit?

Over Platform voor Klantgericht Ondernemen

Het Platform voor Klantgericht Ondernemen is een community van, voor en door klantgerichtsheidsprofessionals. De leden zijn professionals in marketing, klantcontact, klantbeleving, onderzoek en onderwijs in zowel de b2b- als de b2c-omgeving. Zo’n 120 organisaties zijn lid. Via kennissessies, events en rondetafelbijeenkomsten delen ze kennis en ervaringen en inspireren ze elkaar. Leden van de vereniging zetten zich in voor specifieke domeinen.

Platform voor Klantgericht Ondernemen

De uitdaging van PvKO: Inspireren

Begin 2023 bestond Platform voor Klantgericht Ondernemen 20 jaar. Om dit jubileum te vieren, organiseerde de community op 26 januari het Winterfestival. Bij dit festival deelden de leden hun inspirerende praktijkervaringen tijdens vele brainstormsessies en een plenair deel. Maar hoe behoud je die waardevolle kennis? Hoe zorg je ervoor dat ook niet-leden geïnspireerd raken? PvKO vond het antwoord in een online magazine.

PvKO Winterfestival

Onze aanpak: een online magazine

De toekomst van Klantgericht ondernemen – op weg naar de komende 20 jaar – vat PvKO langs zes lijnen, zoals ‘de datagedreven toekomst’ of ‘van klant naar ecosysteem’. Het vinden van de juiste balans tussen high tech en persoonlijk contact om klanten echt te raken. De transformatie van klantbeleving naar echt betekenis of impact hebben. En welke talenten moet je als klantgerichtheidsprofessional nou echt hebben? Supporters van het PvKO-Winterfestival konden binnen het best passende domein een artikel aanleveren. Bovendien deden we interviews met specialisten om een onderwerp uit te diepen. Zo ontstond een mooi overzicht van alle aspecten rond de toekomst van  klantgericht ondernemen.

De keuze voor een online magazine bood vele mogelijkheden. Het magazine staat op de website van PvKO, is makkelijk vindbaar en doorzoekbaar. Je kunt er video’s, foto’s, infographics en animaties in kwijt. Via social media kun je de aandacht vestigen op het hele magazine of een artikel in het bijzonder. Dit gebeurt regelmatig, aangezien de thema’s, tevens hoofdstukken in het magazine de rode draad vormen in de programmering van de bijeenkomsten van 2023.

PvKO magazine
Winterfestival Winterfestival

“Wij zijn super blij met het magazine en hebben vele complimenten van de achterban ontvangen. Dank voor de professionele wijze waarop jullie dit hebben geproduceerd! De samenwerking met jullie team heb ik als bijzonder prettig ervaren. Ik kijk uit naar een volgende editie ”

– Karoline Wiegerink , directeur Platform voor Klantgericht Ondernemen –

Het resultaat: voor herhaling vatbaar

Het online magazine biedt een mooi overzicht van de toekomst van klantgericht ondernemen. Het Winterfestival en het online magazine waren zo’n groot succes dat PvKO niet 20 jaar wacht voor een nieuwe editie: in januari 2024 organiseert zij opnieuw een Winterfestival met bijbehorend online magazine.

 

 

PvKO

Laat je inspireren!

Katrien Baarendse

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Dan horen we graag van je! Laat je gegevens hier achter, of neem contact op met Katrien Baarendse, via +31 (0)6 – 19 84 63 75 of katrien@mediatic.eu