Mediatraining

Jouw ideeën, diensten en producten verdienen een podium. Maar hoe maak je impact als je eenmaal op dat podium staat? Met een heldere boodschap en een inspirerend verhaal. En het mooie is: jij kunt bepalen welk onderdeel van jouw verhaal wordt uitgelicht in de media. Hoe? Dat leggen we je uit in een mediatraining. Dat is geen cursus waar we je leren om door de hoepels van journalisten te springen, maar een training die jou helpt om het best mogelijke verhaal te vertellen op het best mogelijke moment. Laat niet de media jouw agenda bepalen, maar leer hoe je de agenda van de media bepaalt.

Waarom mediatraining?

Mediatraining leert jou hoe je jouw producten, ideeën of diensten aantrekkelijk kunt presenteren in de media. Je leert ook wat de meerwaarde is van wat je doet. Veel ondernemers vinden het namelijk zo vanzelfsprekend wat ze doen, dat ze voorbijgaan aan het verhaal dat er over ze te vertellen is. We leren je dat er niet één verhaal is, maar dat je met een variant op jouw verhaal andere doelgroepen kunt bereiken. Zo openen we de deur naar media die hoog op jouw verlanglijstje staan.

En als je eenmaal mag aanschuiven om jouw verhaal te vertellen, vertellen we wat je kunt verwachten van het interview. We wijzen je op risico’s en kansen en bereiden je voor op het gesprek. Dankzij deze voorbereiding sta jij vol vertrouwen de pers te woord, en krijg je steeds meer plezier in het overbrengen van jouw boodschap.

achter laptop voorbereiden op mediatraining

Na onze individuele mediatraining of groepssessie

  • Ken jij de basistheorie rondom mediacommunicatie;
  • Breng jij jouw verhaal eenduidig over;
  • Weet jij kern- van secundaire boodschappen te onderscheiden;
  • Kom jij zelfverzekerd over voor de camera;
  • Pareer jij kritische vragen van journalisten;
  • Sta jij je mannetje tijdens persconferenties.
krant lezen voor mediacursus

Hoe ziet een mediacursus eruit?

Omdat elke organisatie anders is, bieden wij met onze mediatraining maatwerk. Op basis van jouw behoeften trainen we in-company, in onze professionele tv-studio of op locatie. Hierbij staat jouw specifieke casus centraal, waarvoor we vooraf een uitgebreide intake houden. De mediacursus is vaak in groepsverband tot maximaal zes personen, maar we bieden ook één-op-één trainingen aan.

Vanuit de theorie gaan we snel over naar de praktijk, waarbij alle denkbare situaties aan bod komen. Van ‘overvaljournalistiek’ tot persmomenten met meerdere vragenstellers, van crisiscommunicatie en Q & A’s tot diepgravende interviews. Hierbij reconstrueert de mediatrainer de door jou ingestuurde casussen, zodat je die een volgende keer als een echte persvoorlichter kunt afhandelen.

Krant lezen voor mediatraining

Crisiscommunicatie

When the shit hits the fan. Een prachtige uitdrukking voor een moment dat je liever wilt vermijden. Toch gaat er soms iets mis. Dan moet je ervoor zorgen dat je een helder verhaal hebt. En als je middenin een mediastorm bent beland, is het moeilijk om met afstand naar de situatie te kijken.

Daarom is het van groot belang om na te denken over crisiscommunicatie op een moment dat er niets aan de hand is. Zodat je weet wat je moet doen als het nodig is. Daarom besteden we in onze mediatraining ook aandacht aan crisiscommunicatie. We bereiden je voor op lastige vragen, leren jou hoe je het gesprek richting jouw kernboodschap kunt sturen en vertellen je wat je moet zeggen en vooral: wat je niet moet zeggen.

Onderzoek mediatraining
Thomas Bekker

Wil jij onze mediatraining volgen?

Leuk! Laat je gegevens hier achter, of neem contact op met Thomas Bekker, via +31 (0)6 193 285 84, of thomas@mediatic.eu.

Laat je inspireren!