Podcast

Een contentstrategie opzetten en audio niet meenemen in de plannen? Het gebeurt vaker dan je denkt. En dat is zonde, want een podcast laten maken is dé manier om jouw thought leadership te onderstrepen. Met een podcast laat je horen dat je een expert bent binnen jouw vakgebied. Mits je dat op de juiste manier doet. Wij helpen je met het ontwikkelen van het concept, de productie en de inhoud.

Podcast als onderdeel van je contentstrategie

Een podcast is voor bedrijven geen op zichzelf staande uiting, maar onderdeel van een complete contentstrategie. Door een podcast te integreren binnen de totale strategie, past deze binnen de middelenmix. Er gaat minder tijd zitten in het bedenken en ophalen van verhalen en duidelijk is wat de meerwaarde is van jouw organisatie.

Een geslaagde podcastproductie staat of valt met een goed verhaal. Bij de productie van een zakelijke podcast moet je op zoek gaan naar een verhaal dat, meerdere afleveringen lang, interessant blijft voor jouw doelgroep.

nieuwswaardig
SEO-positie SEO-positie

“We werken al geruime tijd heel fijn samen met Mediatic. Door deze samenwerking hebben we een constante aanwas van mooie verhalen uit de organisatie, waarmee we onze interne en externe doelgroepen op vertrouwde manier bereiken.”

– Nancy Schneider, Communicatiemedewerker Ons Tweede Thuis –

Concept, productie en inhoud in één hand

Podcasts winnen aan populariteit. Omdat het een laagdrempelige manier is om content te produceren, laten veel mensen podcasts maken. Vaak wordt onderschat hoe moeilijk het is om een onderscheidende podcast te maken. Om een goede podcast te produceren heb je meer nodig dan twee microfoons, een gespreksleider en een mengpaneel. Er is een duidelijk plan nodig en een beeld van hoe een podcast bijdraagt aan jouw visie en doelen. Zonder die contentstrategie is het zonde van de tijd en het budget om een podcast te laten maken.

Wij helpen je organisatie met het bedenken van het concept voor een podcastserie, de opzet van de afleveringen, de opname, productie en editing. Graag delen we onze visie op podcasts produceren of helpen we je in je zoektocht naar een podcast agency om een podcast te laten maken.

Mediatic
Katrien Baarendse

Samen met ons jouw expertise laten horen?

Wil je graag een podcast laten maken? We staan voor je klaar! Laat je gegevens hier achter, of neem contact op met Katrien Baarendse, via +31 (0)6 – 19 84 63 75 of katrien@mediatic.eu.

Laat je inspireren!