PR-strategie

Jullie missie en verhaal verdienen een groter publiek. Een gedegen PR-strategie helpt bij het creëren van die aandacht. Want alleen door heel gericht via de juiste kanalen de juiste mensen te overtuigen van de meerwaarde van jouw onderneming, word jij een thought leader binnen je vakgebied! Dat gaat echter niet van de ene op de andere dag. Een PR-strategie ontwikkelen en uitvoeren is een kwestie van een lange adem. Waarbij we steeds weloverwogen keuzes maken en waar nodig bijsturen en op- of juist afschalen. In het belang van jouw onderneming. En altijd met jullie vooruitstrevende missie in het achterhoofd.

Waarom een PR-strategie?

Pas als mensen weten wie je bent en wat je doet, ben je als organisatie in staat om de wereld te veranderen. Maar hoe zorg je ervoor dat journalisten jouw bedrijf opmerken?

Alleen persberichten versturen is niet genoeg om gratis publiciteit te krijgen. Je moet een interessant verhaal hebben dat bijdraagt aan een positief imago van je merk, en dat vereist een slimme aanpak. Met een goede PR-strategie kun je vooruitdenken, problemen zien aankomen en jezelf neerzetten als een expert in jouw vakgebied.

Als volledig onafhankelijk contentmarketing- en PR-bureau kijkt Mediatic onbevangen naar jouw onderneming en doelstellingen. In lijn daarmee ontwikkelen we een unieke en haalbare PR-strategie, waarmee we met een aantal kernboodschappen over langere tijd zichtbaar zijn bij de juiste doelgroepen.

PR-strategie Mediatic

Hoe werkt een PR-strategie?

We beginnen met enkele een-op-een-interviews met experts binnen jouw organisatie. In die gesprekken proberen we de volgende zaken te achterhalen:

  • Wat maakt jouw organisatie uniek?
  • Wat zijn de belangrijkste doelgroepen van jullie organisatie?
  • Wat zijn de kernboodschappen waarmee jullie in de media willen verschijnen?
  • Wat worden de PR-doelstellingen voor het aankomende jaar?
  • Welke media passen er bij jullie PR-doelstellingen?

Vervolgens gaan we aan de slag met het PR-plan!

PR-strategie Mediatic
SEO-positie SEO-positie

“Dankzij de creatieve en pragmatische aanpak van Mediatic verschijnt ons bedrijf op veel verschillende manieren positief in de media”

– Caroline Asselbergs, CEO MisterGreen –

Het PR-plan

De uitkomsten van de interviews leggen we vast in een strategisch startdocument. In dit PR-plan geven we op operationeel en tactisch niveau advies over hoe we op basis van de overeengekomen strategie PR gaan bedrijven. Dit werken we uit in praktische invalshoeken, interessante haakjes, ideeën voor onderzoek of stevige visie- en opiniestukken.

Ook het opstellen van een contentmarketingstrategie maakt vaak deel uit van dit plan. Altijd met hetzelfde doel voor ogen: ervoor zorgen dat jouw vooruitstrevende verhaal en jullie missie de aandacht krijgen die ze verdienen. Zodat jullie de wereld op jullie manier steeds een beetje beter kunnen maken.

PR Consultant - Vacature

Mediatic: hét PR-bureau voor vooruitstrevende organisaties

Mediatic is hét PR- en contentmarketingbureau voor duurzame en vooruitstrevende organisaties, van strategie tot conversie. Onze PR-consultants beschikken over een uitgebreid netwerk aan waardevolle mediarelaties en hebben daardoor korte lijntjes bij landelijke media, radio, televisie en vaktitels.

Veel van onze PR-professionals hebben daarnaast hun wortels in de journalistiek, waardoor zij als geen ander weten waar journalisten naar op zoek zijn.

Vacatures - blogs
Thomas Bekker

In de media komen met een weldoordachte PR-strategie?

We staan klaar om jouw verhaal strategisch onder de aandacht te brengen. Laat je gegevens hier achter, of neem contact op met Thomas Bekker, via +31 (0)6 193 285 84, of thomas@mediatic.eu.

Laat je inspireren!