Opinieonderzoek

Weet jij wat een mening waard is? Wij wel! Een goed uitgevoerd opinieonderzoek levert een belangrijke bijdrage aan het vergroten van jouw naamsbekendheid en is een waardevol middel richting thought leadership. Met een gedegen opinieonderzoek creëer je een eigen nieuwsmoment voor het versterken van jouw kernboodschappen. Waardoor de zichtbaarheid en naamsbekendheid van je organisatie toenemen.

Effectief opinieonderzoek

Jouw vooruitstrevende missie en visie verdienen een groter publiek. Om dat publiek te bereiken, is een goede PR-strategie nodig. Opinieonderzoek is hierbinnen een beproefd middel. Met een weldoordacht opinieonderzoek trek jij gericht de aandacht van media die voor jou van belang zijn. Doordat je de beschikking hebt over unieke onderzoeksresultaten, creëer je jouw eigen nieuwsmoment.

Met een goed doordacht en mediageniek opinieonderzoek trek je de aandacht van journalisten, potentiële opdrachtgevers en kandidaten én zet je tegelijkertijd stappen richting thought leadership.

Media-aandacht naar aanleiding van opinieonderzoek

Een slim uitgevoerd opinieonderzoek levert waardevolle inzichten op die we op verschillende manieren inzetten. Bijvoorbeeld:

  • Onderzoeksresultaten betekenen niks zonder duiding. En wie kan je als journalist beter interviewen dan de organisatie die het onderzoek heeft uitgevoerd?
  • Unieke inzichten zijn lang houdbaar. Journalisten en media kunnen de onderzoeksresultaten nog jarenlang aanhalen om hun publicaties inhoudelijk mee te verzwaren. Zo ontstaan er steeds weer kansen om jouw verhaal te vertellen!
  • Je weet nooit wat je losmaakt. Interessante uitkomsten kunnen mooie bron zijn voor vervolgonderzoek, waarmee je nóg een kans krijgt om jouw kernboodschap(pen) aan de man te brengen.

Kortom: opinieonderzoek levert talloze mogelijkheden op.

PR Mediatic
SEO-positie SEO-positie

“Dankzij de creatieve en pragmatische aanpak van Mediatic verschijnt ons bedrijf op veel verschillende manieren positief in de media”

– Caroline Asselbergs, CEO MisterGreen –

High-end linkbuilding

Wanneer we opinieonderzoek en unieke data gebruiken om aan je Google-profiel te werken, spreken we van high-end linkbuilding. Hierbij ontwikkelen we naast een persbericht ook een landingspagina met interessante visuals, als deepdive in het onderzoek.

Omdat journalisten vaak zo compleet mogelijk willen zijn, is dat voor hen vaak een reden om hiernaar te linken in een uiteindelijke publicatie. Dit draagt niet alleen bij aan je domeinautoriteit en vindbaarheid. Op deze manier komen er namelijk nog eens veel meer mensen met jouw verhaal in aanraking!

Thomas Bekker

Mediakansen grijpen met behulp van opinieonderzoek?

We gaan graag met je in gesprek! Laat je gegevens hier achter, of neem contact op met Thomas Bekker, via +31 (0)6 193 285 84, of thomas@mediatic.eu

Laat je inspireren!