Case Study

Seepje en haar missie met ludieke PR het juiste podium bieden

Met strategisch advies en structurele media-aandacht leveren wij een positieve bijdrage aan de vooruitstrevende missie en het impactvolle imago van Seepje.

Over Seepje

Het duurzame zeepmerk Seepje maakt wasmiddelen, allesreinigers, afwasmiddelen, wasverzachters én handzepen van de beste natuurlijke ingrediënten. Dit doen zij niet zomaar; Seepje wil de transitie naar veel duurzamere was- en poetsmiddelen versnellen. Als B Corp en pionier geeft het Haagse zeepmerk al het goede voorbeeld, maar alleen gaan zij de benodigde klimaatstrijd natuurlijk niet winnen. Daarom roepen zij concullega’s én consumenten op om zich bij hun missie aan te sluiten.

Seepje logo

Uitdaging van Seepje: aandacht vragen en inspireren

Seepje heeft een zeer belangrijke missie, die zoveel mogelijk aandacht en deelnemers verdient. Aandacht in de media moet ervoor zorgen dat de boodschap van het duurzame zeepmerk zowel hun concurrenten als de consument bereikt.

Het uiteindelijke doel is namelijk dat mensen zoveel mogelijk tot actie overgaan en zo helpen met het terugdringen van de schadelijke impact van fossiele poets- en (af)wasmiddelen. Om dat voor elkaar te krijgen, is het noodzakelijk dat Seepje bekendstaat als expert omtrent en voorvechter van duurzame was- en poetsmiddelen.

Jasper Gabriëlse Seepje met wasmiddel in handen

Onze aanpak: strategie en ludieke PR-activiteiten

Wij onderhouden intensief contact met onze contactpersonen en bieden strategisch advies voor Corporate PR en ludieke, activistische persbenaderingen. Zo leveren wij met onze dienstverlening een positieve bijdrage aan de vooruitstrevende missie én het pioniers-imago van het Haagse zeepmerk.

Bloemen in handzeep flesje Seepje
Seepje met ingrediënten Seepje met ingrediënten

“De mensen van Mediatic zijn inhouds- en doelgericht, waardoor wij het juiste advies en de daarbij horende resultaten krijgen. We zijn erg blij met hoe zij onze boodschap uitdragen en een mooi podium geven.”

– Evelien van de Glind, Merk Kampioen bij Seepje –

Het resultaat: terugkerende media-aandacht

Bedrijfsnieuws, (media)-campagnes en ludieke marketingstunts leverden het duurzame zeepmerk terugkerende media-aandacht in talloze landelijke media én vakmedia op.

Zo bereikten we met onze PR-activiteiten rondom het gratis vrijgeven van het allesreiniger-recept via onder meer RTL, Change.inc, Adformatie en MT/Sprout ruim zes miljoen Nederlanders.

Ook het verdiepende interview met De Ondernemer (bereik meer dan 350.000 lezers) over B Corps verstevigde de positie van (de ondernemers achter) Seepje als pioniers.

Adformatie artikel over vrijgeven receptuur

Laat je inspireren

Thomas Bekker

Wil je ook maandelijks in de media verschijnen?

Wij helpen jou, zodat jij je impact kunt vergroten! Thomas Bekker staat voor je klaar, via +31 (0)6 – 19 32 85 84 of thomas@mediatic.eu.