Case Study

Internationale media-aandacht via PR voor IDH

Samen met lokale partners bereikten wij ruim dertig miljoen mensen met het duurzame initiatief voor Ivoriaanse cacaoboeren.

Over IDH

IDH transformeert markten door mensen, de planeet én vooruitgang centraal te stellen in het wereldwijde handelssysteem. Door middel van innovatie en investeringen in inclusieve en duurzame oplossingen, creëert IDH schaalbare veranderingen. Denk hierbij aan betere banen, hogere inkomens, een gezonder milieu en gendergelijkheid voor zoveel mogelijk mensen. Bij deze veranderingen ligt de focus op de lange termijn: door IDH creëren bedrijven waarde voor mens en planeet, terwijl zij hun eigen prestaties verbeteren.

IDH Logo - internationale media-aandacht

Uitdaging van IDH: internationale media-aandacht

Innovaties en investeringen in mens en planeet verdienen een podium. En aangezien de projecten van IDH veelal grensoverschrijdend zijn, bedoelen we een internationaal podium. Zichtbaarheid in onafhankelijke media is hierbij onmisbaar. Daar ligt gelijk ook de uitdaging waarvoor IDH bij ons heeft aangeklopt: via PR meer internationale media-aandacht creëren voor de organisatie, het werkveld waarbinnen IDH zich begeeft en de oplossingen die zij bieden voor een eerlijkere wereld.

Cacao

Onze aanpak: lokale persbenadering via partnernetwerk

Voor IDH brengen wij specifieke projecten onder de aandacht: we destilleren de nieuwswaardige aspecten uit het initiatief, verwerken dit in een pakkend persbericht dat we vervolgens aanbieden binnen ons uitgebreide netwerk van mediarelaties. Per land/regio werken wij samen met lokale partners, die ons persbericht native vertalen en pitchen bij de mediacontacten in hun land. Zo realiseren we internationale media-aandacht.

Een voorbeeld van zo’n project is Cocoaperation. Door dit initiatief kunnen cacaoboeren in Ivoorkust, de grootste cacaoproducent ter wereld, de overstap maken naar meer winstgevende landbouwactiviteiten. Zo hebben tegen het einde van 2025 naar verwachting ten minste 100.000 huishoudens in Ivoorkust de gemiddelde inkomenskloof verkleind.

Logo Ivoorkust
Landschap Landschap

“Mediatic heeft ons geholpen met zowel het bedenken van een pakkende naam voor het programma, het maken van een logo als het verspreiden van onze boodschap richting de juiste internationale kanalen. Het resultaat had zeer veel impact en een sterk bereik binnen onze doelgroep. Flexibel, kundig en snel: heel prettig samenwerken!”

– Judy Schnitger–Zwinkels, Director Communications & Engagement bij IDH –

Het resultaat: dertig miljoen mensen in drie continenten bereikt

Voor de oprichting van Cocoaperation wilde IDH graag media-aandacht in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Frankrijk, de Verenigde Staten en Ivoorkust. Na een intensieve lobby publiceerden we het nieuws via maar liefst 160 mediakanalen, verspreid over al die landen. In Nederland waren dit onder andere De Ondernemer en Het Nederlands Dagblad.

Door dit brede mediabereik van meer dan dertig miljoen mensen vergroot IDH haar naamsbekendheid en zet het zichzelf neer als een serieuze partij die positieve impact maakt. Het structureel herhalen van deze aanpak verstevigt die positie.

Mevrouw met cacao

Laat je inspireren!

Thomas Bekker

Wil je ook maandelijks in de media verschijnen?

Wij helpen jou, zodat jij je impact kunt vergroten! Thomas Bekker staat voor je klaar, via +31 (0)6 – 19 32 85 84 of thomas@mediatic.eu.