Case Study

Ons Tweede Thuis: verhalen met aandacht voor de zorg

Met talloze inspirerende verhalen vanuit de organisatie laten we zien waarom werken bij Ons Tweede Thuis leuk is

Over Ons Tweede Thuis

Ons Tweede Thuis is een instelling voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Het motto van Ons Tweede Thuis is JIJ&IK. Hiermee wordt onderstreept dat een gelijkwaardige zorgrelatie belangrijk is. Zowel tussen zorgontvangers als verleners, als familieleden en verwanten. Bij het verlenen van zorg wordt er gedacht in mogelijkheden en niet in beperkingen. Bij Ons Tweede Thuis is er niet alleen ruimte voor de ontwikkeling en begeleiding van cliënten, maar is er ook veel aandacht voor de ontwikkelmogelijkheden van (toekomstig) medewerkers.

Ons Tweede Thuis

De uitdaging van Ons Tweede Thuis: communicatiestrategie

Ons Tweede Thuis kampt, net als andere zorgverleners, met een personeelstekort. De concurrentie om geschikt personeel te vinden is groot. Communicatie is essentieel om duidelijk te maken waarom Ons Tweede Thuis aantrekkelijk is als werkgever. De verhalen liggen voor het oprapen bij Ons Tweede Thuis, en juist die verhalen maken duidelijk hoe leuk het is om voor deze werkgever aan de slag te gaan. Deze verhalen staan aan de basis van onze arbeidscommunicatiestrategie. Er is een verdeling gemaakt tussen de groepen die we willen bereiken: zij-instromers, studenten die net klaar zijn met hun opleiding , mensen met jarenlange ervaring in de sector die zoeken naar een nieuwe uitdaging, en medewerkers van Ons Tweede Thuis die toe zijn aan een nieuwe stap.

Ons Tweede Thuis

Onze aanpak: ervaringsverhalen en een podcastserie

We hebben de verhalen opgehaald bij Ons Tweede Thuis. Door middel van interviews met medewerkers, verwanten en cliënten hebben we een compleet beeld geschetst van de organisatie. Ook hebben we voor Ons Tweede Thuis een podcastserie gemaakt: een ongewoon goed gesprek. In deze serie gaan we in gesprek met cliënten over universele thema’s: over liefde, angst, volwassen worden en familie bijvoorbeeld. Met deze podcastserie benadrukken we dat Ons Tweede Thuis waarmaakt wat ze beloven: op een volwaardige en inclusieve manier met cliënten in gesprek zijn en blijven.

Om ook dit verhaal het podium te geven dat het verdient, hebben we de podcast en de inhoud ervan actief onder de aandacht gebracht bij relevante platforms. Op die manier is Ons Tweede Thuis niet alleen afhankelijk van haar eigen kanalen, maar komen potentiële werknemers ook via earned media in contact met de zorginstelling en ‘Een ongewoon goed gesprek’.

Een ongewoon goed gesprek
Ons Tweede Thuis, Jij&ik Ons Tweede Thuis, Jij&ik

“We werken al geruime tijd heel fijn samen met Mediatic. Door deze samenwerking hebben we een constante aanwas van mooie verhalen uit de organisatie, waarmee we onze interne en externe doelgroepen op vertrouwde manier bereiken.”

– Nancy Schneider, communicatiemedewerker bij Ons Tweede Thuis –

Het resultaat: mooie gesprekken en relevante vermeldingen

Behalve inspirerende gesprekken, mooie opnames en vermeldingen op relevante platforms als Klik en Kennisplein Gehandicaptensector, leverde deze podcastserie uiterst tevreden opdrachtgevers op. “Tamara en Katrien leveren mooie interviews, artikelen en podcasts aan en weten hierin altijd de juiste toon te raken. Door de contentontwikkeling gedeeltelijk bij Mediatic neer te leggen, is er op onze afdeling meer ruimte gekomen voor het oppakken van projecten. Het contact met Mediatic is ook heel goed. Elke twee weken worden lopende en nieuwe zaken doorgesproken en tussendoor zijn de lijntjes kort. Er wordt door onze contactpersonen actief meegedacht om in te spelen op trends en ontwikkelingen in de markt en we kunnen ze altijd bellen om even te sparren of voor extra hulp buiten de afgesproken kaders”, aldus Nancy Schneider.

En daar doen we het voor.

 

 

Artikel Ons Tweede Thuis

Laat je inspireren!

Katrien Baarendse

Ook podcasts onderdeel maken van jouw contentstrategie?

Dan horen we graag van je! Laat je gegevens hier achter, of neem contact op met Katrien Baarendse, via +31 (0)6 – 19 84 63 75 of katrien@mediatic.eu