Goed gevonden worden via SEO copywriting

Pakkende teksten op je website zijn belangrijk om je te onderscheiden. Copywriting is de kunst om die te schrijven. Maar wat als jouw teksten nooit gelezen worden, omdat je ze niet kunt vinden via Google? Daarvoor dient SEO copywriting. Wat dat precies is en hoe het werkt, leggen we uit in deze blog.

Auteur: 18 april, 2023
contentmarketing

Wat is SEO copywriting?

Voor een organisatie, bedrijf of merk is het tegenwoordig van levensbelang om gevonden te worden via Google. Hierbij spreken we vaak over SEO: Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Wat blijkt is dat vaak alleen de websites die op de eerste pagina met zoekresultaten in Google komen, worden geopend. Je wilt dus op die eerste pagina komen. Er zijn verschillende manieren om je vindbaarheid in Google te vergroten. Een daarvan is door je webteksten op een bepaalde manier te schrijven: via SEO copywriting. Nog steeds gaat het om het schrijven van unieke teksten van hoge kwaliteit, maar ook nog eens met de juiste woorden erin.

Copywriting vs. SEO

Teksten schrijven is één, maar gevonden én daadwerkelijk gelezen worden is een compleet andere zaak. Om gevonden te worden combineer je copywriting met een SEO-analyse. Voordat je begint met het schrijven van je teksten doe je een zoekwoordenonderzoek. Je bedenkt waar je op gevonden wilt worden, bijvoorbeeld op de term ‘contentmarketing’ of ‘SEO-webteksten’. Vervolgens onderzoek je aan de hand daarvan wat de meest gezochte woorden zijn die daar naartoe leiden. Deze zoekwoorden gebruik je zoveel mogelijk in je tekst, bij voorkeur ook in de koppen. Door de webteksten op deze manier te schrijven zorg je ervoor dat je beter wordt gevonden op Google.

Woordkeuze

De keuze van je zoekwoorden is sterk bepalend voor het resultaat in de Google zoekresultaten. Om op pagina 1 te komen met een generieke term als ‘contentmarketing’ is nogal een uitdaging. Kies liever voor een wat meer specifieke term of woordcombinatie, zoals contentmarketing en zorg, als je vooral voor de zorg wilt werken. Daarnaast werkt het ook om gerelateerde woorden met betrekking tot jouw onderwerp te gebruiken en de taal die jouw doelgroep gebruikt wanneer zij gaan zoeken.

SEO-webteksten laten schrijven

Met SEO copywriting creëer je dus zowel unieke teksten als teksten die goed vindbaar zijn in Google. Weet je zelf niet goed hoe je SEO-teksten moet schrijven of besteed je het liever uit? Dan zijn er gespecialiseerde bureaus in het schrijven van SEO-webteksten die je graag verder helpen.

Direct hulp nodig? Wij, Mediatic, zijn een PR- en contentmarketingbureau gevestigd in Amsterdam, gespecialiseerd in het schrijven van onder andere SEO-webteksten. Onze copywriters houden zich hier iedere dag mee bezig en helpen jouw bedrijf graag bij de contentcreatie en het beter vindbaar maken van jouw website.

Katrien Baarendse

Wij helpen je graag!

Onze copywriters staan voor je klaar! Laat je gegevens hier achter of neem contact op met Katrien Baarendse, via +31 (0)6 -19 84 63 75 of katrien@mediatic.eu.