5 beste voorbeelden van copywriting

De copywriter stond centraal in de hit-serie Mad Men (nog altijd een absolute aanrader), waar Don Draper met zijn team de ene na de andere unieke quote er uitgooide. Maar copywriting is veel meer dan dat. Ontdek hier vijf van de beste copywriting voorbeelden.

Auteur: 07 oktober, 2024
contentmarketing copywriting Naamsbekendheid PR

Wat is copywriting?

Bij copywriting gaat het om het creëren van content om klanten te motiveren om een product of dienst af te nemen. Soms zijn het een paar woorden, een andere keer is het een langere tekst, of je brengt de boodschap in een video. Ontdek hier meer over alles dat copywriting is.

5 van de beste voorbeelden van copywriting

Er zijn natuurlijk heel veel voorbeelden van copywriting. Hier hebben we vijf van de beste voorbeelden, waarbij de aandacht van de klant wordt getrokken door een goed verhaal of slimme humor.

1.     Surreal Cereal met ‘bekende namen’.

Surreal Cereal wist met bekende namen op een slimme manier reclame te maken. Zo was het ontbijt de favoriet van bekende namen als Serena Williams, Ronaldo en Dwayne Johnson. En dan niet de tennisster, de voetballer en de acteur/WWE-legende. Maar lokale inwoners van Londen met dezelfde naam. Met een * en de ondertekening dat Dwayne Johnson een buschauffeur was, maakten ze slim en opvallend reclame.

Surreal cereal copywriting voorbeelden

2.     Nike met Kaepernick

Staan voor iets waar je in gelooft. Of in het geval van Colin Kaernick knielen om te protesteren. Hij deed dat als een succesvolle NFL quarterback in 2019, als protest van het politiegeweld tegen de Afro-Amerikanen in de Verenigde Staten. Het kostte hem uiteindelijk zijn American Football-carrière, omdat NFL-bazen het hem niet in dank afnamen. Nike steunde hem met zijn Dream Crazy campagne. In eerste instantie kreeg het bedrijf veel kritiek van vooral de Republikeinse hoek van de VS. Maar uiteindelijk kreeg Nike bijval met een stijging in de verkopen. Op korte termijn kan staan, waar je in gelooft, je klappen opleveren. Maar door authentiek te blijven, werd Nike op langere termijn beloond.

 

3.     KFC – When you’re on top, everbody wants a piece of you

KFC is een bekende naam in de wereld van fastfood. En door de simpele afkorting, zijn er met name in het Verenigd Koninkrijk veel fastfood-ketens die willen meeliften op het succes. En zo is er de LFC, de NFC, de UFC (lijkt lastig met de sportbond voor MMA) en ga zo maar door. KFC heeft zelfs een heel alfabet kunnen opstellen, inclusief de QFC en de ZFC.

KFC copywriting

4.     Bol.com op social media

De bekendere webwinkel van Nederland weet al vele jaren te scoren met humor op social media. De combinatie tussen een korte tekst en een grappige afbeelding zorgt voor een enorm positief gevoel bij het merk onder de klanten. Op een gegeven moment zaten fans gewoon te wachten op de nieuwe post om het vervolgens massaal te delen. Petje af.

 

Strippers copywriting voorbeelden

5.     Heinz – Pass the Heinz

Grijpen we toch nog even terug naar de serie Mad Men. Daarin probeerde Don Draper met zijn team Heinz als klant binnen te halen. Door een simpele boodschap ‘Pass the Heinz’ moest de klant worden verleid om voor het bureau te kiezen. In de serie werd dat niet gedaan. Maar in het echte leven koos Heinz wel voor de quote en werd de vibe van de jaren 60 uit de serie in het echte leven verwerkt.

 

Dennis Mensink

Kun jij hulp van een copywriter gebruiken?

Daar kunnen wij als PR- en contentmarketingbureau mee helpen! Laat je gegevens hier achter of neem contact op met Dennis Mensink, via +31 (0)6 45 61 42 26 of dennis@mediatic.eu.