Case Study

Meer zichtbaarheid en naamsbekendheid voor MisterGreen via Corporate PR

Met behulp van een strategische aanpak hebben we via Corporate PR ervoor gezorgd dat er maandelijks landelijke (vak)media-aandacht is voor MisterGreen Electric Lease.

Over MisterGreen Electric Lease

MisterGreen Electric Lease zet zich al meer dan twaalf jaar in om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen. De Amsterdamse Tesla-expert biedt bedrijven en consumenten complete en betrouwbare leasecontracten voor elektrische auto’s en rust niet tot het gebruik van fossiele brandstoffen in het verkeer de wereld uit is. Daarmee maakt MisterGreen elektrisch rijden toegankelijk voor het grote publiek en verkleint het tegelijkertijd de impact van mobiliteit op het milieu.

MisterGreen - logo

Uitdaging van MisterGreen: meer zichtbaarheid

MisterGreen en haar directie hebben een interessant verhaal en verschenen mede daardoor sporadisch in de media. Dit smaakte al gauw naar meer, maar voor regelmatige media-aandacht ontbrak het de elektrische leasemaatschappij aan nieuwsaanleiding.

De wens was om vaker zichtbaar te zijn in onafhankelijke media, om zo meer naamsbekendheid en expertise op te bouwen op het gebied van innovatieve duurzaamheid.

MisterGreen - CEO

Onze aanpak: strategische uitvoering Corporate PR

Na een reeks interviews leverden wij een strategisch startdocument, met daarin een organisatiebeschrijving, een mediabeleid en invalshoeken voor persbenaderingen. We stelden een proactief beleid voor, inclusief opinieonderzoeken en extra aandacht voor Corporate PR.

MisterGreen Corporate PR Mediatic MisterGreen Corporate PR Mediatic

“Dankzij de creatieve en pragmatische aanpak van Mediatic is onze organisatie op veel verschillende manieren positief in de media verschenen, wat onze autoriteit in de markt verstevigt”

– Caroline Asselbergs-Van Dijl, CEO MisterGreen –

Het resultaat: maandelijks media-aandacht

Maandelijkse aandacht in landelijke en vakmedia over bedrijfsnieuws als de aanstelling van een nieuwe CEO, investeringen voor een robotaxi-vloot of uitbreiding naar Denemarken. Ook droegen persoonlijke verhalen in bijvoorbeeld NRC, Brabants Dagblad en Quote positief bij aan het imago van CVO Florian Minderop.

Ieder jaar speelt MisterGreen komisch in op 1 april, zoals de grappen over Tesla-streamdiensten en de opvallende kleurkeuze voor alle auto’s. Tenslotte bereikte de elektrische leasemaatschappij via onder meer RTL, Telegraaf en AutoRAI miljoenen Nederlanders met een opinieonderzoek over zelfrijdende auto’s, waarbij MisterGreen haar kennis en expertise kon tonen.

Laat je inspireren

Thomas Bekker

Wil je ook maandelijks in de media verschijnen?

Wij helpen jou, zodat jij je impact kunt vergroten! Thomas Bekker staat voor je klaar, via +31 (0)6 – 19 32 85 84 of thomas@mediatic.eu.