‘Content is King’ (Bill Gates, 1996): wat contentmarketing uitbesteden je kan opleveren

Je opent de krant: advertentie. Je scrolt door je mail: nieuwsbrief. Je loopt het station binnen: beeldcampagne. Dagelijks worden mensen overspoeld met een tsunami van tussen de 300 en 3000 (!) soorten content. Hoe zorg je er als bedrijf voor dat jouw content opvalt? Veel bedrijven lukt het namelijk niet om uniek te zijn in deze overweldigende stroom. Zij hebben vaak niet de juiste expertise in huis hebben om onderscheidend te zijn in hun marketing. Hierdoor volgen ze de stroom, met het idee efficiënt te zijn. Echter, efficiëntie maakt ons minder creatief. Terwijl creativiteit juist hetgeen is waardoor je contentmarketing opvalt en aanslaat. Contentmarketing is namelijk een uiterst effectieve manier om je bedrijf in de schijnwerpers te zetten. Je hoeft dit niet zelf voor je rekening te nemen. Het uitbesteden van jouw contentmarketing is zelfs een slimme zet. Het neemt niet alleen zorgen weg, maar het tilt je bedrijf ook naar een hoger niveau. Wij vertellen je graag wat het uitbesteden van contentcreatie kan opleveren.

Auteur: 22 november, 2023
contentmarketing digitalmarketing social media

Besparing van tijd, geld en energie

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven externe partijen, zoals een PR- en/of contentmarketingbureau, hun content laten maken. Allereerst bespaart deze uitbesteding tijd en energie. Omdat contentmarketing pas effectief is als het op continue basis gebeurt, vergt het de nodige aandacht. Door het uit te besteden aan een bureau, hoef je als bedrijf hier zelf geen tijd en energie aan te besteden. Ja, een extern bureau brengt ook kosten met zich mee, maar het levert aanzienlijk meer op. Jij kunt je namelijk concentreren op activiteiten die direct bijdragen aan je financiële succes. Kassa! Dus waarom zou je het jezelf moeilijk maken, als het ook gewoon makkelijk kan?

Karrenvracht aan expertise

Naast dat uitbesteding van je contentmarketing energie en tijd (en dus geld) bespaart, haal je met de hulp van een contentpartner ook een karrenvracht aan expertise in huis: van contentcreatie en storytelling tot contentdistributie en leadgeneratie. Specialisten van zo’n extern bureau weten wat wel en niet werkt. Door een combinatie van ervaring in en kennis van het vakgebied en jouw organisatie creëren zij content van hoge kwaliteit die aansluit bij het verhaal wat jij wil vertellen. Precies wat je wil!

Frisse blik op jouw organisatie

Je eigen gebreken of fouten opmerken is vaak lastiger dan het lijkt. Om die reden hebben kranten eindredacteuren in dienst die de artikelen checken, en nemen ouders de filosofie-essays of scripties van hun kinderen door. De ogen van een buitenstaander kunnen een frisse blik op een tekst werpen en een helpende hand bieden. En raad eens? Dat is precies wat een contentmarketingbureau voor je kan betekenen.

Bovendien kijken contentmarketeers met een scherpe marketingbril naar de kwaliteit van jouw bedrijfscommunicatie en kunnen ze met nieuwe inzichten komen. Ze fungeren als een kritische vriend die eerlijk zegt wanneer iets beter kan. Dus, waarom niet profiteren van die extra set ogen en expertise om ervoor te zorgen dat jouw boodschap niet alleen bezorgd wordt, maar ook blijft hangen?

Goede content schrijven

Contentmarketing als strategie

Het uitbesteden van contentcreatie is dus geen zwaktebod; het is een strategische zet. Het zorgt ervoor dat je de kracht van storytelling inzet zonder je in de val te laten lokken door de eentonigheid van traditionele reclame. Experts begrijpen de nuances van effectieve content en weten hoe ze jouw boodschap kunnen omzetten naar betekenisvolle verhalen.

Kortom, waarom zou je je kostbare tijd en energie verspillen, terwijl je contentmarketing kan uitbesteden aan experts? Contentmarketing biedt een weg naar authenticiteit, aandacht en groei. En het uitbesteden ervan? Dat is een slimme strategie die je bedrijf de boost kan geven die het verdient.

Katrien Baarendse

Aan de slag met contentmarketing?

Dan horen we graag van je! Laat je gegevens hier achter of neem contact op met Katrien Baarendse, via +31 (0)6 1984 6375 of katrien@mediatic.eu