Word een autoriteit met de juiste thought leadership strategie

Klanten die naar jou toe komen voor advies of het vinden van de juiste oplossing? Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Je realiseert het met een goede thought leadership strategie. Wat dat is, ontdek je in dit blog.

Auteur: 01 oktober, 2024
Public Relations thought leadership

Wat is een thought leadership strategie?

Met een thought leadership strategie zorg je ervoor dat anderen je leren kennen als een expert op een bepaald gebied. Hierdoor word je bijvoorbeeld vaker benaderd door media wanneer jouw vakgebied in het nieuws naar voren komt. Met jouw expertise duid je bepaald nieuws en wordt het voor de lezer of kijker duidelijker wat er speelt.

Daarmee streel je niet alleen je ego, het kan ook helpen met het binnenhalen van nieuwe deals of contact te maken met nieuwe klanten. Als een thought leader ben je een autoriteit.

Je hebt kennis: laat het zien

Het hebben van kennis is belangrijk voor je dagelijkse werkzaamheden. Maar hoe goed je ook bent op jouw werkgebied: als niemand het weet, haal je niet het onderste uit de kan. Daarom is het belangrijk om een goede thought leadership strategie uit te werken. We helpen je daar stap voor stap bij. Van het uitwerken tot een PR-strategie tot het bepalen op welk gebied we de thought leadership gaan claimen.

Voordelen van thought leadership voor bedrijven

Het hebben van een thought leadership content strategie is niet alleen handig voor individuen. Ook voor bedrijven zijn er belangrijke voordelen.

  • Je neemt een leidinggevende positie. Het voordeel van iemand met een thought leadership in je bedrijf is dat je daarmee een leidinggevende positie pakt. Door de autoriteit van je werknemer haal je nieuwe klanten binnen.
  • De geloofwaardigheid van je bedrijf wordt vergroot. Door iemand in dienst te hebben die zijn of haar thought leadership uitdraagt, heeft ook een positief effect op de geloofwaardigheid van het bedrijf.
  • Je bedrijf onderscheidt zich. De persoon met de thought leadership brengt vernieuwing, kennis en oplossingsgerichtheid met zich mee. Daarmee heeft je bedrijf een streepje voor op de concurrentie.

Voorbeelden van verschillende thought leadership content strategieën

Maar waar begin je met thought leadership? Hier een drietal voorbeelden van wat je kan doen en waar wij je bij kunnen helpen.

1.     Het schrijven en verspreiden van content

Deel je gedachten in de vorm van content. Van het opstellen van een persbericht over een bepaald onderwerp tot het verwerken van je gedachten in de vorm van een blog. Daarmee kun je ook door middel van een goede SEO-strategie voor een lange termijn vindbaar blijven. Zo wisten we voor Vivera met onze strategie meerdere keren met hun verhaal in de landelijke dagbladen (zoals het Financieel Dagblad), het NPO journaal en andere media te komen.

2.     Aan de slag met social media

Je expertise kun je goed delen op social media, met name op LinkedIn. Als professional doe je er goed aan om in te haken op nieuwtjes die raakvlakken hebben met je expertise. En buiten die inhakers om kun je regelmatig een post delen met tijdloze content, zodat je top-of-mind blijft.

3.     Spreken op evenementen

Treed als spreker naar buiten op evenementen zoals congressen en seminars. Je spreekt dan een kleine groep aan, maar dat is wel de doelgroep die je direct wil aanspreken. Zo word je snel en op een natuurlijke wijze de expert waar mensen naar op zoek zijn.

Thomas (vierkant)

Zelf aan de slag met thought leadership?

We denken graag met je mee hoe thought leadership er voor jou uit kan zien en wat het je oplevert. Laat je gegevens hier achter, of neem contact op met Thomas Bekker, via +31 (0)6 19 32 85 84, of thomas@mediatic.eu.