Case Study

De Viisi Startersbarometer: via onderzoeks-PR naar thought leadership

Met behulp van de Viisi Startersbarometer, een periodiek onderzoek dat Viisi Hypotheekketen samen met ons heeft opgesteld, is de adviesketen óók op het gebied van o.a. (starters)hypotheken een thought leader geworden.

Over Viisi Hypotheken

Viisi Hypotheken is gespecialiseerd in onafhankelijk hypotheekadvies en begeleidt veel starters en young professionals bij de aankoop van een woning. De van oorsprong Amsterdamse hypotheekadviesketen focust zich daarbij op duurzaamheid en de lange termijn, waarbij het een #peoplefirst strategie hanteert. Dit betekent dat eigen medewerkers op de eerste plaats komen, daarna de klanten en dan pas de aandeelhouders.

Viisi logo

De uitdaging van Viisi: dé kennispartner voor starters worden

Viisi Hypotheken is de afgelopen jaren gestaag gegroeid. Dankzij haar focus op goed werkgeverschap is de hypotheekadviesketen in 2021 zelfs voor de derde keer op rij uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland. Mede hierdoor heeft het aan media-aandacht geen gebrek, althans wanneer het om HR-gerelateerde thema’s gaat. Wij werden ingeschakeld om Viisi Hypotheken over langere termijn meer landelijke zichtbaarheid en naamsbekendheid te geven op het gebied van (starters)hypotheken, zowel richting de pers, klanten, hypotheekverstrekkers en andere branchegenoten.

Item bij Nieuwsuur

Onze aanpak: periodiek onderzoek & perslobby’s

We lanceerden een periodiek onderzoek (ieder kwartaal) dat hét standaard naslagwerk moet worden over de positie van starters op de Nederlandse woningmarkt: de Viisi Startersbarometer. Centraal staat hierbij de vraag of starters het aankomende kwartaal een woning denken te (kunnen) kopen. Op basis van de resultaten van het onderzoek schrijven we ieder kwartaal een persbericht, dat we aanbieden bij onze mediarelaties in het hypotheek- en woningmarktdomein. Individuele resultaten uit het onderzoek gebruikt de hypotheekadviesketen daarnaast voor inhoudelijke blogs op persoonlijke titel.

Viisi - visual startersbarometer
Hergen Dutrieux Viisi Hypotheken Hergen Dutrieux Viisi Hypotheken

“Mediatic is een resultaatgericht bureau dat met ons meedenkt en meewerkt. Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking en de behaalde resultaten. Bijzonder positief is dat de medewerkers van Mediatic benaderbaar zijn en oog hebben voor de mensen achter Viisi”

– Hergen Dutrieux, mede-oprichter Viisi Hypotheken –

Het resultaat: meer dan 151 miljoen lezers bereikt

In 2021 verschenen er 152 unieke artikelen naar aanleiding van de startersbarometer, samen goed voor meer dan 151 miljoen unieke lezers. Medeoprichter en expert op het gebied van hypotheken Hergen Dutrieux werd geïnterviewd door onder andere Nieuwsuur, het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio en de Telegraaf.

Viisi - BNR

Laat je inspireren

Thomas Bekker

Ook met opinieonderzoek aan je autoriteitspositie werken?

We gaan graag voor je aan de slag! Laat je gegevens hier achter, of neem contact op met Thomas Bekker, via +31 (0)6 – 19 32 85 84, of thomas@mediatic.eu.