Website content maken: hier moet je op letten in 2024

Het creëren van sterke website content is belangrijk voor het succes van elke online uiting. Of je nu een startende ondernemer bent of een gevestigde speler in je branche, het hebben van goede en waardevolle webteksten kan het verschil maken tussen een bezoeker die je site verlaat en een bezoeker die klant wordt. In 2024 zijn er een aantal belangrijke trends waarmee je rekening moet houden bij het maken van website content. In deze blog lees je waar je op moet letten om je website naar een hoger niveau te tillen.

Created with Fabric.js 1.7.22
Auteur: 13 juni, 2024
contentmarketing Impact zichtbaarheid

De basis

Wanneer je begint met het maken van website content, is het belangrijk om een aantal basisprincipes in gedachten te houden:

  1. Doelgroepgericht schrijven: Ken je doelgroep en schrijf webteksten die aansluiten bij hun behoeften en interesses. Dit zorgt ervoor dat je content relevant en aansprekend is. 
  2. SEO-optimalisatie: Search Engine Optimization (SEO), oftewel zoekmachine optimalisatie blijft cruciaal. Zorg ervoor dat je webteksten goed vindbaar zijn door het gebruik van relevante zoekwoorden, meta descriptions, een beschrijving van de inhoud van de pagina, en koppen.
  3. Gebruiksvriendelijkheid: De leesbaarheid en navigatie van je website zijn essentieel. Zorg voor duidelijke koppen, korte alinea’s en een overzichtelijke indeling.

Goede webteksten: wat maakt ze zo krachtig?

Goede webteksten hebben een aantal kenmerken die ze effectief maken. Duidelijkheid en beknoptheid zijn een van die kenmerken. Vermijd lange, ingewikkelde zinnen en houd je teksten kort en krachtig. Actiegerichte taal is ook belangrijk; moedig bezoekers aan om actie te ondernemen, zoals het invullen van een formulier of het doen van een aankoop. Tot slot spelen emotie en persoonlijkheid een grote rol. Teksten die emotie oproepen of een persoonlijke touch hebben, creëren sneller een band met bezoekers doordat ze zich kunnen identificeren met het verhaal.

Drie medewerkers die zoeken naar hoe ze website content kunnen maken

Het belang van relevante inhoud

Waardevolle webteksten bieden meer dan alleen basisinformatie. Ze voegen echt iets toe voor de lezer. Ze moeten informatief en educatief zijn, zodat ze antwoord geven op vragen en problemen van de doelgroep. Bovendien is het belangrijk dat je informatie up-to-date is en inspeelt op de nieuwste trends en ontwikkelingen in je branche. Unieke en originele content is een go-to; vermijd kopiëren en plakken van andere websites. Unieke content zorgt voor een betere ranking in Google en een sterkere band met je bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan het maken van persoonlijke medewerkers verhalen, een case study of het doen van een uniek onderzoek. Inspiratieloos? Zo kom je aan nieuwe content ideeën.

Webteksten laten schrijven

Het inhuren van professionals om je webteksten te laten schrijven, kan een slimme investering zijn. Het grootste voordeel is dat je tijd bespaart. Het schrijven van goede webteksten kost namelijk tijd en expertise. Door dit uit te besteden, kun je je focussen op andere aspecten van je bedrijf. Bovendien waarborg je de kwaliteit van je content. Professionele tekstschrijvers hebben de vaardigheden om pakkende, foutloze en SEO-geoptimaliseerde teksten te creëren. Een ander voordeel is dat je een consistente toon en stijl behoudt, wat zorgt voor een professionele uitstraling van je website.

consultant

In 2024 blijft het maken van website content een dynamisch proces dat vraagt om aanpassing aan de nieuwste trends. Of je nu kiest om je webteksten zelf te schrijven of dit uit te besteden, het is erg belangrijk om te focussen op relevantie, kwaliteit en SEO-optimalisatie. Waardevolle content en goede webteksten kunnen je helpen om je online aanwezigheid te versterken en je bedrijfsdoelen te bereiken. Neem de tijd om je contentstrategie goed uit te werken en blijf investeren in het creëren van sterke, overtuigende webteksten.

Frédérique vierkant (1)

Wil jij ook goede webteksten?

Daar helpen wij je graag bij! Laat je gegevens hier achter of neem contact op met Frédérique Blaauw, via +31 (0)6 20 70 22 65 of frederique@mediatic.eu