Case Study

Strategie, redactie en contentcreatie voor personeelskrant GVB

Voor vervoersbedrijf GVB maken we - als eindredacteur en bladmanager - iedere maand het personeelsblad, de InKrant.

Over GVB

Het Amsterdamse GVB vervoert dagelijks ruim 800.000 mensen in en rond onze hoofdstad. Zo’n 3.800 medewerkers maken dit elke dag weer mogelijk met trams, bussen, metro’s en veren.

GVB Contentcreatie

De uitdaging

GVB zocht naar een nieuwe strategie om de offline personeelskrant meer te verbinden met het digitale intranet en beide middelen sterker te positioneren.

Onze partner Design Firm vroeg ons gezamenlijk een contentstrategie en contentformule te ontwikkelen in combinatie met een eigentijds design. We wonnen samen de aanbesteding en zijn als trotse Amsterdamse bureaus aan de slag gegaan voor deze door en door Amsterdamse klant.

GVB contentcreatie

Onze aanpak: een nieuwe contentformule

De ontwikkelde strategie sluit aan op de wens van GVB om meer aandacht te hebben voor het verhaal van de medewerker. Een personeelskrant voor en door medewerkers, met als doel  het creëren van betrokkenheid.

We bedachten rubrieken, verschillende contentvormen en een slimme oplossing voor de verwijzing naar intranet. In het ontwerp wisselden we grotere en kleinere artikelen af en maakten we korte nieuwsrubriekjes. Door de keuze voor een ‘blonde’ opmaak, ontstond er een aangename beeld/tekst-balans.

Om de redactie mee te nemen in de nieuwe bladformule gaven we een workshop en ontwikkelden we nieuwe briefingsformulieren voor het aanleveren van onderwerpen. Samen met de hoofdredacteur ontwikkelden we het maakproces door in een planning met een kopij en vormfase en een gestructureerd review-systeem.

Het resultaat

Sinds 2019 maken we (eerst driewekelijks en nu maandelijks) een krant van acht pagina’s tabloidformaat boordevol GVB-nieuws en mooie verhalen over medewerkers. GVB daagt ons uit om als snelle nieuwsjournalisten aan het werk te gaan en zo krijgen we een bijzonder kijkje in de keuken van dit unieke Amsterdamse vervoersbedrijf.

We zijn als eindredacteur en bladmanager intensief betrokken bij de inKrant. We werken nauw samen met de redactie en de hoofdredacteur en denken mee over de koers van de krant.

GVB InKrant
Katrien Baarendse

Ook strategisch aan de slag met contentmarketing?

Dan horen we graag van je! Laat je gegevens hier achter, of neem contact op met Katrien Baarendse, via +31 (0)6 – 19 84 63 75 of katrien@mediatic.eu

Laat je inspireren