Case Study

Een heldere tone-of-voice voor Nederland Schoon

Samen met Nederland Schoon ontwikkelde we één heldere, consequente en enthousiasmerende tone-of-voice. Ook schreven we verschillende teksten, waaronder het Sociaal Jaarverslag.

Over Stichting Nederland Schoon

Heel Nederland vrij van zwerfafval in 2030; dát is de missie van Stichting Nederland Schoon. Om dit te bereiken, zet de stichting al haar kennis en ervaring in voor meer samenwerking tussen burgers, bedrijven, overheden, scholen en verenigingen. Door te verbinden, motiveren en kennis te delen brengt de stichting relevante spelers bij elkaar.

Uitdaging: consequent in álle uitingen

Hoe enthousiasmeer en informeer je de verschillende doelgroepen van de stichting? Daarvoor zetten ze diverse communicatiemiddelen en -uitingen in. Van de website tot het jaarverslag en van nieuwsstukjes tot kennisdocumenten. Voor diverse communicatiemiddelen klopte de stichting bij ons aan.

Casebeschrijving Nederland Schoon II

Onze aanpak: doordachte, samenhangende copy

In 2021 ging de bestaande website www.nederlandschoon.nl op de schop. Tot die tijd had de stichting nog aparte sites voor de Supporter van Schoon-beweging en voor de Kenniswijzer Zwerfafval, die veel kennisdocumenten bevat over de aanpak van zwerfafval.

Beide onderdelen maken inmiddels onderdeel uit van de nieuwe site. Die biedt nu een compleet overzicht van alle initiatieven van de stichting, de aanpakken voor specifieke gebieden en casestudies. Hiervoor schreven we diverse teksten.

Ook schreven we de tekst voor het Sociaal Jaarverslag. Geen boekwerk op papier maar een fraai vormgegeven digitaal magazine. In een one pager met veel grafische elementen, feiten en cijfers overziet de lezer in één oogopslag het gehele afgelopen jaar, met veel doorklikmogelijkheden om desgewenst de verdieping te zoeken. Zo biedt het jaarverslag niet alleen een overzicht van het afgelopen jaar, maar ook van de werkzaamheden van de stichting.

In 2021 verzorgden we ook de redactie van een aantal diepgaande kennisdocumenten voor de Kenniswijzer Zwerfafval, waaronder het kennisdocument Een afvalvrij bekersysteem – Hoe organiseer je dat?

Casebeschrijving Nederland Schoon Resultaat
Casebeschrijving Nederland Schoon Quote Casebeschrijving Nederland Schoon Quote

“Wij werken graag met partners als verlengstuk van ons team. Mediatic voorziet in diensten waarmee wij als team ook weer sterker worden. Dat is een prettige wijze van samenwerken, op een gelijkwaardig niveau”

– Ingrid Goethart, directeur a.i. Nederland Schoon –

 

Resultaat: één consequent heldere en enthousiasmerende tone-of-voice

Iedere uiting van Nederland Schoon heeft een consequent heldere en enthousiasmerende tone-of-voice. We zijn inmiddels helemaal thuis in het onderwerp en zijn daardoor voor iedere uiting van de stichting inzetbaar.

Casebeschrijving Nederland Schoon III
Katrien Baarendse

Samen aan de slag met jouw tone-of-voice?

We horen graag van je! Laat je gegevens hier achter, of neem contact op met Katrien Baarendse, via +31 (0)6 – 19 84 63 75 of katrien@mediatic.eu

Laat je inspireren