Mediatic biedt mediatraining in samenwerking met Ben Posthumus

Full-service contentmarketing- en PR-bureau Mediatic verwelkomt per direct mediatrainer Ben Posthumus als associate partner. Vanuit Silent Speakers verzorgt Posthumus al ruim vijftien jaar media- en communicatietrainingen op maat door heel Nederland. Bij Mediatic is hij (mede)verantwoordelijk voor de mediatraining en communicatietrainingen voor ondernemers, bestuurders en andere woordvoerders.

Auteur: 23 november, 2021
Nieuws Public Relations Team

Posthumus heeft jarenlange ervaring als woordvoerder, mediatrainer, crisismanager, gespreksleider en troubleshooter. Zo geeft hij mediatraining aan onder andere bestuurders, CEO’s, woordvoerders en (top)ambtenaren die vol in de wind van de media staan en met behulp van mediatraining effectief koers houden. “Iedereen die met Ben werkt, ziet hem als een resultaatgerichte mediatrainer met passie voor het vak”, zegt Dennis Menink. Hij is oprichter en eigenaar van Mediatic. “Ben brengt zijn jarenlange kennis en ervaring met woordvoering met humor en plezier op overtuigende wijze over tijdens de mediatraining. Tegelijkertijd stelt Ben tijdens sessies vragen op een prikkelende manier. Dat is essentieel voor een goede mediatraining. Zo zijn deelnemers optimaal voorbereid op alle mogelijke scenario’s.”

De mediatraining: theorie en praktijk

Als associate partner van Mediatic zet Ben zijn expertise in om ervoor te zorgen dat organisaties – ongeacht de situatie – overtuigend de media te woord kunnen staan. Hierbij brengt hij theorie en praktijk moeiteloos samen, waarna deelnemers exact weten hoe ze voor de camera moeten handelen én waarom. Mensink: “Zelf geeft Ben ons PR-team jaarlijks zijn uitgebreide mediatraining. Zo houden wij onze kennis up-to-date. En kunnen we onze opdrachtgevers juist adviseren. We vroegen onszelf af: waarom zouden wij onze opdrachtgevers diezelfde workshop niet kunnen geven? Zo is het balletje gaan rollen. Ik ben blij dat Ben nu officieel bij ons aansluit en verwacht dat onze klanten snel hun voordeel kunnen halen uit zijn expertise.”

Kritische journalisten

Ook Posthumus is enthousiast over de stap. “Ondanks mijn jarenlange ervaring als mediatrainer en -adviseur, is de dienstverlening van Mediatic relatief nieuw voor mij. Waar ik mijn klanten – vaak ad hoc – adviseer over hoe zij om moeten gaan met crisis en ‘gedoe’, bevinden de PR-consultants van Mediatic zich een paar stappen eerder in het journalistieke proces. Ik leer graag van de ervaringen die zij in ruim tien jaar hebben opgedaan. Tegelijkertijd kijk ik ernaar uit om hen te ondersteunen met de mediatraining en crisiscommunicatietrainingen waar Silent Speakers in gespecialiseerd is. Ik zie dat er bij Mediatic bevlogen professionals werken die het PR-vak als geen ander in de vingers hebben. Ik weet dus dat we elkaar goed aanvullen.”

Dennis Mensink

Behoefte aan mediatraining?

Dan ben je hier aan het juiste adres! We gaan graag met je in gesprek, om te bekijken welke dienst het beste bij je past. Laat je gegevens hier achter, of neem contact op met Dennis Mensink, via +31 (0)6 – 45 61 42 26 of dennis@mediatic.eu.

Meer berichten