5 voordelen van content laten maken door een PR-bureau

Er is groot nieuws binnen je bedrijf. En dat wil je delen. Dus open je een Word-document. En dan? Waar begin je? Hoe schrijf je iets op? En wie zorgt er voor dat het verspreid wordt onder je bestaande en nieuwe klanten? Zit je met deze uitdagingen? Je kunt je content laten maken door een PR-bureau. Zij helpen je met een goed verhaal, en meer. Dit zijn de vijf belangrijkste voordelen.

Auteur: 08 oktober, 2024
content maken PR bureau

1. Content die goed vindbaar is

Een belangrijk voordeel van content laten maken door een gespecialiseerd bureau, is dat ze zorgen dat deze content ook vindbaar is. Door goed in te spelen op de verschillende SEO-trends, is jouw content daardoor organisch goed vindbaar. Misschien dat je op dit blog bent gekomen via Google. Dan weet je gelijk dat wij onze belofte in ieder geval waar maken. Zonder geld te hoeven uitgeven aan SEA, ben je zo op de juiste keywords vindbaar voor klanten en geïnteresseerden in jouw verhaal. Op die manier bespaar je geld dat je anders had uitgegeven aan advertenties op Google.

2. De juiste tone of voice

Ieder bedrijf of merk heeft zijn eigen tone of voice. De een is heel informeel en zakelijk, de ander juist informeel en luchtig. Het ene bedrijf gebruikt veel beeldspraak of humor om de boodschap over te brengen, zoals webshops als Bol.com en Coolblue, terwijl het andere bedrijf zo eenvoudig en helder mogelijk wil communiceren. Neem bijvoorbeeld SeniorWeb, zij houden het graag duidelijk en overzichtelijk. Als PR- en contentmarketingbureau zijn we van alle markten thuis en verdiepen we ons in de juiste tone of voice. We gaan met elke uitdaging aan de slag en zijn consequent in de taal die we gebruiken. Ontdek hier wat er verder bij contentcreatie komt kijken.

3. Foutloos

Je website, mailing of social media kanaal is je visitekaartje. Je wil professioneel overkomen. Er is geen ruimte voor spel- of stijlfouten. Dat je werd nooit met dt schrijft, is algemeen bekend. Maar hoe zit het met alle andere regels? Daar zijn gespecialiseerde bureaus zoals wij voor. We schrijven foutloos en als extra check hanteren we het vierogenprincipe. Zo ben je er zeker van dat de teksten die je publiceert hoogwaardig zijn.

4. Snel

Is er nieuws dat liever gisteren dan vandaag gepubliceerd moet worden? Door het bij een PR-bureau uit te besteden weet je dat het spoedje snel wordt opgepakt. Bij ons zitten er meerdere mensen op je account, waardoor er direct wordt geschakeld. Dat voorkomt heel wat stress.

5. One Stop Shop

Een ander voordeel van je content laten maken door een gespecialiseerd bureau is dat je een ‘One Stop Shop’ hebt. Naast dat jouw content bij ons wordt gemaakt, kun je er ook voor kiezen om je PR-werk uit te besteden. Zo wordt de content niet alleen gecreëerd, maar ook op het juiste moment met de juiste doelgroep gedeeld. Daarmee bereik je meteen een groot publiek en hoef je niet een andere partij uit te leggen wat je doel is met de content die je hebt laten maken.

Dennis Mensink

Kun jij hulp gebruiken bij het maken van content?

Daar kunnen wij als PR- en contentmarketingbureau mee helpen! Laat je gegevens hier achter of neem contact op met Dennis Mensink, via +31 (0)6 45 61 42 26 of dennis@mediatic.eu.