Campagne, Strategie 0 comments
door Mediatic, 10 december 2015
Thanks for nothing, Carglass

In vrijwel alle sectoren die wij met ons bureau bedienen, is een marketingshift gaande. Waar ze vroeger voornamelijk informatie zonden, zijn ze nu daadwerkelijk geïnteresseerd in wat de (potentiële) klant drijft, waar hij behoefte aan heeft en hoe ze die klant kunnen voeden met prikkelende content die aansluit op die behoeften.

Welke artikelen vindt de klant interessant? Hoe ziet zijn journey eruit? Bij een volgend bezoek is de content op zijn behoeften aangepast en zo deel je content die voor de bezoeker echt interessant is. Je laat ermee zien dat jij als organisatie de kennis in huis hebt en als het even kan, leidt het ook nog tot conversie.

Soms slaan organisaties echter door of lijkt een campagne niet helemaal goed doordacht. Zo had ik laatst een sterretje in mijn ruit. Dat liet ik verhelpen bij Carglass. De service was heel goed en toen ik werd gevraagd of ik mee wilde werken aan een klanttevredenheidsonderzoek, liet ik mijn emailadres achter. Enkele dagen later ontving ik een mail met het verzoek het onderzoek in te vullen. Wat ik uiteraard braaf deed. Nog weer een paar dagen later zie ik op mijn Facebook-tijdlijn een advertentie van Carglass. Gratis ruitenwissers bij vervanging van mijn voorruit. Maar ik had juist net het voorruitprobleem laten verhelpen. Ik begon toch een beetje te twijfelen. Had ik er wel goed aan gedaan om het sterretje bij Carglass te laten repareren? Ze lijken er immers op te anticiperen dat het sterretje straks misschien toch uitmondt tot een grote scheur en ik me daar opnieuw moet melden.

Natuurlijk hoopt Carglass in het vriendennetwerk van hun klanten terecht te komen. Maar daar zijn tal van andere (en betere) manieren voor. Als je service zo goed is, doe daar dan iets mee in je retargetingcampagne. Activeer je klanten. Vraag ze desnoods jou een cijfer of referentie te geven op Facebook. Als je al zoveel over je klanten weet, maak daar dan ook slim gebruik van. Maar bied me niet iets aan wat ik voorlopig toch niet nodig heb. Althans, dat hoop ik dan maar…

Tags
Geen tags gevonden
Laat reacties zien
toon alle gerelateerde artikelen