Contentmarketing, Media, Vacatures 0 comments
door Mediatic, 13 juni 2019
Even voorstellen: Remco Rous

We hebben ons team versterkt met een jonge, maar ervaren kracht: Remco Rous. Wat gaat hij betekenen voor Mediatic en wat drijft hem? We vroegen het hem. 

Kan je iets vertellen over je achtergrond? 

Ik ben 28 jaar geleden geboren en getogen in Drentse Meppel. Vanwege de rust, ruimte en vrijheid een van de beste plekken in Nederland om op te groeien. Na enkele omzwervingen na de middelbare school, ging ik op goed geluk journalistiek studeren. Hoewel het geen hele bewuste keuze was, bleek het wel de juiste keuze voor iemand die wil begrijpen wat er om hem heen gebeurt. Na lange tijd als freelancer gewerkt te hebben op het snijvlak van copy, politiek en journalistiek, besloot ik dat het tijd was voor meer focus en trad ik vast in dienst bij NU.nl. Dat nest ruil ik nu in voor Mediatic. Ik geloof er namelijk in dat het goed is om eens in de zoveel jaar je carrière op te schudden. 

Waar ga je je mee bezighouden bij Mediatic? Wat hoop je verder te leren?

Binnen Mediatic zal ik me bezig gaan houden met PR én content, een mooie combinatie die mijn werkdagen zeer veelzijdig zullen maken. Ik merkte als journalist dat er soms nog veel mismatches en onbegrip bestaan tussen journalisten en de communicatiewereld. Die gaten hoop ik een beetje te kunnen dichten. En ik hoop dat mijn collega’s en onze klanten mijn business mindset kunnen cultiveren.  

Hoe ziet je leven er naast Mediatic uit?

Ik probeer regelmatig een rondje hard te lopen, te tennissen of wat te roeien om fit te blijven. Maar in werkelijkheid tref je me op wekelijkse basis vaker aan tafel bij vrienden, voor een goed gesprek. Het gaat dan vaak over het leven in breedste zin van het woord. Van parkeerproblemen en goeie Netflixseries, tot levensvragen van een aanstaande dertiger. Vanzelfsprekend met een goed diner en een drankje. 

Ik probeer daarnaast zoveel mogelijk te reizen. Als freelancer kregen opdrachtgevers regelmatig de zin ‘Dan ben ik een weekje weg…’te horen. Twee jaar geleden was ik in Iran en ervoer ik weer dat reizen het enige is waar je veel geld aan uitgeeft, maar waar je rijker van terugkomt. Het inspireert, relativeert en scherpt ideeën over jezelf en de wereld. 

Waar word jij super-enthousiast van?

Met kerst ben ik niet te houden. Daarin komt eigenlijk alles samen waar ik van houd: samenzijn, goed tafelen, maar vooral ook de versiering. Het voelt voor mij letterlijk als het ophangen van de slingers in het leven. En nu denkt u allen onterecht: dat is er een met plaksneeuw op de ruiten en hele kerstdorpen onder de boom, maar dat valt mee. 

FD of de Telegraaf?

Als mediaman kan ik natuurlijk niet genoeg benadrukken dat het belangrijk is om informatie van zoveel mogelijk bronnen tot je te nemen, maar met het mes op de keel kies ik voor het FD. 

Liever een gouden plak op de Olympische Spelen of de beste muzikant in jouw genre?

Zonder twijfel kies ik hier voor de muziek. Het is een manier om veel van jezelf te verbinden aan iets waar anderen van kunnen genieten. Prachtig als je daar jouw carrière van kan maken. In zekere zin doen sporters dat ook, maar hoe leuk het mij ook lijkt om sportfanaat te zijn; ik word simpelweg niet warm van 80 procent van wat er op de Spelen gebeurt. Al vind ik het prachtig om de emotie te zien bij sporters die een uitzonderlijke presentatie neerzetten. Het beste uit jezelf halen en jezelf blijven ontwikkelen, is uiteindelijk het mooiste wat we als mens in ons hebben.    

Bier of wijn?

Je zult me altijd eerst naar een biertje zien grijpen, maar ik ben ook zeker niet vies van een goed glas wijn. Zeker in de winter, naast de haard, helpt een gloed glas rood bij het doorstaan van al die grauwe dagen rond het jaareinde. 

Koken of uiteten?

Uit eten. Dat mensen daar op uitgekeken kunnen raken, verbaast me altijd hoogstens. Ik geniet graag van wat anderen voor je bedenken met alles wat je ze in huis hebben. Ze hebben er toch niet voor niets hun beroep van gemaakt? 

Tags
Geen tags gevonden
Laat reacties zien
toon alle gerelateerde artikelen