Vacancy

Play with sound

Mediatic zoekt een ervaren PR-consultant

Ben je op zoek naar een uitdagende baan? Kom dan werken bij het bureau dat de PR doet voor snelgroeiende bedrijven en organisaties die écht impact maken. Mediatic lanceert succesvolle startups, werkt voor de absolute marktleiders in uiteenlopende sectoren en zet zelf ook vol in op contentmarketing – bijvoorbeeld aan de hand van interviews met succesvolle impact-ondernemers (zie: LiEF – succesvol ondernemen voor een betere wereld).  

Mediatic groeit door en is daarom op zoek naar een ervaren PR-consultant. Heb je een neusje voor nieuws, ben je ambitieus en wil je blijven ‘groeien’, kun je op strategisch niveau denken, heb je een niet te stillen drang om te scoren en ben je dienstverlenend zonder ‘ja’ te knikken? Dan maken wij graag kennis met je.

Als PR-consultant/contentmarketeer adviseer je onze (internationale) klanten over hun PR- en contentmarketingstrategie. Je filtert de nieuwswaarde uit het verhaal van je klant, of je creëert de nieuwswaarde zelf. Proactief én reactief. Bijvoorbeeld door in te haken op de actualiteit, invalshoeken te pitchen of een onderzoek op te zetten. Je bent verantwoordelijk voor het volledige traject: van advies over de te volgen strategie, tot aan de succesvolle perslobby en rapportage richting de opdrachtgever.

Jij:

 • Bent positief ingesteld, hebt een nieuwsverslaving en krijgt een kick wanneer je ‘scoort’ voor een klant;
 • Bent sociaal handig en beweegt je makkelijk op directieniveau;
 • Bent inhoudelijk sterk, maakt je nieuwe informatie snel eigen en beschikt over een pragmatische en resultaatgerichte aanpak;
 • Staat sterk in je schoenen en voelt je verantwoordelijk voor je klanten.
 • Bent in staat opdrachtgevers overtuigend te adviseren;
 • Weet hoe je nieuwswaarde creëert en draait je hand niet om voor het schrijven van een messcherp persbericht;
 • Kent de weg in het medialandschap;
 • Bent flexibel. Je kunt meerdere ballen hooghouden en gooit je agenda om als de situatie daar om vraagt;
 • Hebt affiniteit met een PR-aanpak op basis van content, maar kunt ons ook nieuwe dingen leren;
 • Hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding in een relevante richting (communicatie, marketing, journalistiek);
 • Hebt ten minste één jaar werkervaring in PR en/of contentmarketing; idealiter aan bureauzijde.


Mediatic is een groeiend bureau gespecialiseerd in contentmarketing en PR, gevestigd in Amsterdam. Bij ons werken zonder overdrijven de beste communicatieprofessionals en oud-journalisten. Met brede kennis van on- en offline media, dragen wij bij aan meer bekendheid en een grotere autoriteitswaarde van onze klanten. We zijn werkzaam voor mooie, veelal innovatieve organisaties – denk aan Fujitsu, Baker McKenzie, Stichting DOEN, G4S, GVB, LUMC en de Universiteit van Amsterdam (UvA). Stuk voor stuk bedrijven die wereldwijd tot de absolute top behoren in hun branche. Ook zetten we ons in voor (vaak snelgroeiende) bedrijven in de consumentenmarkt, zoals Acties.nl, Seepje, MUD Jeans, Voordeeluitjes en Cruisereizen.nl.
 

Wij bieden:

 • Een kans om net als je collega’s mede-eigenaar te worden van Mediatic dankzij medewerkersparticipatie;
 • Betekenisvol werk;
 • Een jong team met ambitieuze en resultaatgerichte collega’s;
 • Een afwisselende functie in een informele werksfeer;
 • Veel vrijheid, veel verantwoordelijkheid;
 • Een laptop en telefoon ‘van de zaak’.


Soort dienstverband: Fulltime

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stagevacature: multifunctionele copywriter en duizendpoot gezocht

Ben jij student Communicatie, MIC, Journalistiek of volg jij een andere mediagerelateerde opleiding en ben je op zoek naar een uitdagende (afstudeer)stage voor minimaal drie maanden? Maak dan kennis met contentmarketingbureau Mediatic in Amsterdam. Wij bieden een afwisselende stageplek bij een gezellig, jong en vooral leerzaam bureau. Je gaat aan de slag als copywriter en content creator voor social media, websites en print. Bij Mediatic maak je kennis met meerdere facetten van het contentmarketingvak, waaronder SEO, pr, affiliate marketing en design.

Ons portfolio omvat een grote verscheidenheid aan journalistieke en commerciële producties, zowel eigen titels als in-opdracht. Zo schrijf je de ene dag blogs voor Boxbites, een bedrijf dat gezonde snacks levert, en moet je de volgende dag ITgerelateerde teksten vertalen. Ook maak je bijlagen bij landelijke kranten en werk je voor journalistieke én commerciële platforms met een focus op het bedrijfsleven (IT, finance, ondernemerschap). Je produceert tevens content voor succesvolle social media-kanalen van o.a. een onderwijsplatform.

 

Wat wij vragen:

-je spreekt en schrijft foutloos Nederlands

-je houdt van copywriting en hebt een vlotte en bijdetijdse pen

-je hebt al enige ervaring in zowel tekstschrijven als het moderaten en managen van social media als Facebook en Instagram

-je bent nieuwsgierig en initiatiefrijk

-je vindt het leuk om voor verschillende kanalen en binnen meerdere interessegebieden content te creëren

-je hebt ervaring met een CMS als Wordpress (niet noodzakelijk, wel een pre)

 

Is deze stage jou op het lijf geschreven? Stuur dan je motivatie naar Laura Robert Esteban via laura@mediatic.eu of bel naar 06 – 51 68 68 80.