AFAS

Softwarebedrijven saai? Niet als je het hebt over AFAS Software. Het bedrijf ziet software als dé manier om beter te ondernemen. Het Leusdense bedrijf wil op allerlei manieren mensen inspireren, in de breedste zin van het woord. En niet, zoals je misschien van een softwarebedrijf zou verwachten, alleen op online gebied. Bijvoorbeeld ook door sponsoring van poppodium AFAS Live, het AFAS Circustheater in Scheveningen en voetbalclubs AZ en het Belgische KV Mechelen, waarbij vooral beleving centraal staat. En door het organiseren van jaarlijks zo’n 180 evenementen gericht op het inspireren van ondernemers.

 

Mediatic ondersteunt AFAS zowel op het gebied van PR en contentmarketing. Dat betekent onder andere dat we publiciteit genereren, maar ook dat we content creëren die ondersteunt bij de marketingcommunicatie van het bedrijf. En één van die contentprojecten is de Beter Ondernemen Show, een evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd om ondernemers te inspireren.

Een concreet voorbeeld: de Beter Ondernemen Show

Een theater met rood pluche stoelen, een Perzisch tapijtje op de vloer, een klassiek barretje aan de zijkant van het podium en een Chesterfield bank in het midden. Achtereenvolgens nemen vier bekende sprekers hun plek in op het tapijt en steken van wal, twintig minuten lang om hun persoonlijke verhaal te vertellen. Dat is het concept van de Beter Ondernemen Show. Recente shows hadden als thema de werk-privé balans, met sprekers als Bram Bakker, Albert Verlinde en Jildou van der Bijl. Op de meest recente show op 18 mei was het thema ondernemen met moreel kompas en stonden Joris Luyendijk, Erik de Vlieger en Marijn Frank op het podium.

 

Aanpak

Als warming-up voor de bezoekers dient een kort interview met ieder van de vier sprekers, dat in de vorm van ‘Drie vragen aan…’ op het online contentplatform van AFAS Software (www.inspireertbeterondernemen.nl) wordt gepubliceerd. Zo krijgt de bezoeker al een indruk van de presentaties die hem te wachten staan. Direct na het event volgen er vier langere artikelen, gebaseerd op de interviews met de sprekers, een kort verslag van de dag en een blog waarin praktische tips worden gegeven om concreet met het onderwerp aan de slag te gaan. Het contentplatform waarop AFAS Software de inspirerende blogs en artikelen publiceert, staat niet vol met softwareterminologie, maar met inspirerende verhalen waar je als ondernemer echt wat aan hebt om je werk beter te kunnen doen.

 

Het resultaat

Allereerst: 230 bezoekers voor de show zelf. Plus een stroom van content rondom het evenement: van viermaal een kort interview in ‘drie vragen aan’-vorm om potentiele bezoekers te triggeren om daadwerkelijk te komen, tot uitgebreide artikelen op basis van interviews met de sprekers. Andersom werden er juist weer video’s van het evenement zelf op het contentplatform gedeeld. Op die manier grijpen offline en online samen, en wordt zoveel mogelijk uit de Beter Ondernemen Show gehaald.

Ook zorgt de contentaanpak voor kennisdeling die verder gaat dan het evenement alleen. Door de (online en openbare) verslaglegging, profiteren ook niet-bezoekers van de gedeelde kennis op het evenement. De content van vorige Beter Ondernemen Shows wordt ook nu nog steeds gevonden én gelezen.

Benieuwd naar de content in kwestie? Hier lees je alle content van de tot nu toe georganiseerde Beter Ondernemen Shows.